-

Elérhetőségek

Balatonakali Ifjúsági Tábor

Cím: 8243 Balatonakali,
Dörgicsei u. 25
Herczeg András
304112447
Herczeg András
herczeg.andras@kaszc-vep.edu.hu
Kapcsolattartó

Kapcsolattartó

AM DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium

mail: nagy.emoke@kaszc-vep.edu.hu

         hendre@mezgazd-vep.sulinet.hu

telefon: 94/543-202

mobil: 30/411-2447

Tóth László

mobil: + 36 30 993 9061

Nyitvatartás

Nyitvatartás

NTAK regisztrációs szám: EG20008410

Szálláshely típusa: egyéb szálláshelyLátnivalók

Folly Arborétum BadacsonyörsFolly Arborétum Badacsonyörs

Pincészet borkóstolóval, arborétum, tanösvény és ökojátszótér

Badacsony tanúhegye mellett, az Örsi-hegy oldalában fekszik a Balaton-felvidék  kedvelt kirándulóhelye, a generációk óta családi gondozásban álló Folly-arborétum. Az elsősorban a különleges fenyőfélékről ismert kert ma már valódi turistakomplexummá fejlődött, melyben az ismeretterjesztés mellett a szórakoztatás és a gasztronómia is fontos szerepet kap. A példásan kialakított létesítmény, csodás balatoni panorámájával, minden évszakban gyönyörű növényritkaságaival, kitűnő, helyben készült badacsonyi boraival, finom ételeivel, gazdagon felszerelt, különleges játszóterével korosztálytól függetlenül kihagyhatatlan balatoni kirándulás.

Megközelítés:

A part menti 71-es főútról, Ábrahámhegy után, jobbra kanyarodunk a Kápolnavölgyi útra, mely felvezet az arborétum előtti parkolóhoz, táblák is segítenek a tájékozódásban. Badacsonyörs felől pedig, a strandnál, a Kemping útra fordulunk, majd jobbra a Mandulás út, Arborétum út visz fel a Kápolnavölgyi útra, itt is vannak útjelzőtáblák.

A legközelebbi buszmegálló, a 71-es úton, a badacsonyörsi strandnál van, a vonattal érkezők előtt egy kiadósabb séta vár, Ábrahámhegyről a Piros sáv jeleket követve 3 km a Folly arborétum bejárata, míg Badacsonyörsről kb. 1800 méter séta, a Szőlő utca, Mandulás út, Arborétum út útvonalon.


Vissza az előző oldalra!
Balatonakali Ifjúsági Tábor - Magyar